voor wie is supervisie?



Supervisie is een prachtige manier om iemand individueel te begeleiden, om hem de ruimte en de verantwoordelijkheid te geven zich te bezinnen op hoe hij, als mens, in zijn werk staat. De betrokkene wordt zich meer bewust van zijn denken, voelen, willen en handelen en kan leren om te gaan met veranderingen.

Hoe werkt supervisie in de praktijk?

Een supervisietraject omvat 10 á 15 gesprekken van een uur, met steeds twee weken er tussen.
Het mogelijk om in een groep supervisie te volgen.
De supervisie start met een intake-gesprek waarin leervragen worden besproken. Na drie gesprekken vindt een tussentijdse evaluatie plaats. De deelnemer en de supervisor gaan na of ze met elkaar op een goede lijn zitten en of supervisie voldoende oplevert voor de supervisant.

De supervisant bereidt de bijeenkomsten voor door zelf leervragen te formuleren en een reflectieverslag te maken van het vorige gesprek. Hij staat stil bij wat besproken is, wat hij ervan geleerd heeft en wat hij daarmee in de praktijk gedaan heeft.
De supervisor stuurt het proces en met de eigen inbreng van werkervaringen wordt de supervisant zelf verantwoordelijk voor het leerproces dat hij doorloopt. Er is een directe koppeling tussen leren en werken.

Aan het einde van het traject komt de supervisant tot een evaluatie die besproken wordt met de supervisor.
terug naar vorige pagina door naar volgende pagina