AllesOverSMS.nl
  Betaalde SMS info
Handig of leuk, je hebt het maar voor het kiezen!
Elke dag, één keer per week of precies wanneer er iets gebeurt, een SMSje met informatie, over nieuws, weer, sport, soaps, film, TV, verkeer, je noemt het maar.
Natuurlijk kijk je eerst bij AllesSMSactueel, maar als je het daar niet kunt vinden, dan staan hieronder nog wat meer mogelijkheden.

Bij veel andere diensten is aanmelden een stuk makkelijker dan afmelden, niet zo mooi natuurlijk. Daarom hier het complete overzicht van SMS diensten, wat ze kosten, en hoe je er het makkelijkst weer vanaf komt.

  AjaxSMS
Niets missen van wat Ajax doet, waar je ook bent. Het kost je slechts €0.40 per toegezonden bericht. Je kiest zelf in welk soort berichten je geinteresseerd bent. Inschrijven kan op de site van SMSvoetbal.nl.

  ANWB
De ANWB bezorgt je verkeersinformatie op maat. Stel in voor welk traject je wilt weten of er files staan, of wat vandaag de snelste route is om te nemen. Het is niet gratis en werkt voorlopig alleen voor KPN abonnees. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid van uitgebreide weerberichten, vooral leuk voor vakantie.

  E-sport
Esport bezorgt je, welke je provider ook hebt of waar in Europa je je ook bevindt, informatie op sportgebied. Kies uit windsnelheid voor windsurfen of zeilen, golfhoogtes voor surfen, sneeuwhoogtes voor skien, of meer.

  Infospace
Via GIN/InfoSpace kun je veel informatie als SMS bericht ontvangen. Het werkt voor abonnees van alle aanbieders en voor prepaid klanten van Libertel en Ben. Opvragen is mogelijk door een bericht te sturen naar het informatie nummer van je eigen netwerk, maar kan ook vanaf de website van GIN. Je kunt dan bijvoorbeeld ook instellen dat je dagelijks op een bepaalde tijd de gevraagde info wilt hebben. Kijk op deze site om te zien hoe je (betaalde) informatie kunt krijgen over weer, beurs, files, trein, schiphol en noem 't maar op. Kijk onderaan deze pagina voor een paar voorbeelden en het nummer van je eigen netwerk waar je je 'SMS verzoek' naar toe moet sturen.

  Koersagent
Koersagent waarschuwt per SMS, of email, wanneer de koers van het door jou uitgezochte aandeel een sprong naar boven of beneden vertoont. Niet gratis, je neemt een abonnement.

  Now your talking
NowYourTalking, een initiatief van voetbalonline.nl brengt je actueel voetbalnieuws, tussenstanden, transfers enz. op je GSM. Kijk voor meer info, of geef je direct op.


  Postbank
Bij de Postbank kun je je giro saldo opvragen per SMS. Het bellen naar de postbank is gratis, voor de SMS terug betaal je f 9.95 voor 30 keer. Als je je snel opgeeft kun je voor dat bedrag zelfs 50 keer je saldo opvragen. Beetje onhandig is dat het aanmelden niet on-line gaat, maar via uitprinten en opsturen van een formulier.

  Roadcheck
Bij RoadCheck is allerlei handige informatie voor onderweg op te vragen. Waarschuwingen voor snelheidscontroles en filemeldingen, maar bijv. ook het telefoonnummer van de dichtsbijzijnde taxi, of vertragingen in het openbaar vervoer. Alles via SMS op nummer 5454.

  SMSvoetbal.nl
SMSvoetbal.nl heeft twee voetbal SMSdiensten: ClubSMS en tevens de eerder genoemde AjaxSMS. Bij CLubSMS kun je je opgeven voor uitslagen of het laatste nieuws van jou favoriete Toto Divisie of Eredivisie club, terwijl AjaxSMS zich slecht op ontwikkelingen van Ajax concentreert. Dé voetbal SMSdiensten van het moment!

  Youri
Betaalde informatie voor iedereen. Niet goedkoop dus waarschijnlijk vooral voor zakelijke toepassingen interessant. Youri (Your Information) brengt alles wat je wilt weten op GSM of email. Dat kan zowel informatie van buitenaf zijn (nieuws, weer, beurs, sport, etc.), als persoonlijke berichten (email notificatie, voicemail e.d.).

  Informatie opvragen via je eigen provider
Ook kun je heel makkelijk, maar niet heel goedkoop, informatie opvragen over van alles en nog wat per SMS via je eigen telefoon aanbieder. Dit werkt voor alle GSM abonnees, maar niet voor alle prepaid gebruikers. Om dit te doen stuur je een SMS bericht naar het 'service nummer' van je eigen netwerk, zie hiernaast. In de SMS die je verstuurt vraag je informatie op door een bepaald commando mee te sturen. Je krijgt dan snel een SMSje met het antwoord terug.

KPN
Vodafone
T-Mobile
Orange
O2
969
125
555
126
221